Leégés ellen

Leégés ellen használjon Daylong naptejet! A leégés ellen a legjobb megoldás a megelőzés. Napozás, szabadtéri sportolás, túrázás során gondoskodjon bőre megfelelő védelméről! A Daylong naptejek széles választékából a család minden tagja számára megtalálja a legbiztosabb védelmet még akkor is, ha valamelyikük érzékeny bőrű, esetleg napallergiás.

A leégett bőr

Ma már közismert, hogy a sorozatos leégéseket a bőr nem felejti el. A bőrsejtek UV-sugárzás okozta károsodása hosszú távon összeadódik, és évtizedek múltával bőrrák kialakulásához is vezethet. A leégett bőr gyakran nem is képes a teljes regenerációra, idővel szeplők, maradandó pigmentfoltok jelennek meg a korábbi leégések helyén. A napsugárzás rövid távon a bőr pirosodását, gyulladását, leégését, hosszú távon korai öregedését, ráncosodását okozhatja. A sorozatos leégések pedig szeplők, barna foltok, illetve rákos elváltozások kialakulását is eredményezhetik.

Leégés ellen a legjobb védekezés a megelőzés!

A napsugárzás bőrkárosító hatásáért az UV-B és az UV-A sugárzás egyaránt felelős, ezért fontos, hogy olyan fényvédőt válasszon, amely:

  • teljes körű UV-védelmet nyújt
  • antioxidáns, a bőrsejteket károsító szabad gyököket semlegesítő vitaminokat és bőrápoló anyagokat tartalmaz

Leégés ellen használja az UV-A és az UV-B sugárzás ellen egyaránt magas fokú védelmet adó Daylong naptejeket! A Daylong fényvédők mindegyike tartalmaz E-vitamint, amely az egyik leghatékonyabb antioxidáns. Az E-vitamin molekulák képesek a bőrben a napsugárzás hatására felszabaduló szabad gyökök megkötésére, megelőzve ezzel, hogy a szabad gyökök a bőrsejtek molekuláival reakcióba lépve fejtsék ki bőrkárosító hatásukat.

A leégés tulajdonképpen a bőr gyulladása. A túlzott mennyiségű UV-sugárzás következtében a bőr kiszárad, húzódik, kipirosodik, tapintása meleg és érintéskor fájdalomérzet is jelentkezhet. A leégett bőr kezelése egyrészt a tünetek enyhítésére, másrészt a károsodás mértékének csökkentésére irányul. Az aloe vera kivonatot is tartalmazó Daylong naptejek már a napozás során is ápolják a bőrt, ellensúlyozva a napsugárzás bőrkárosító hatásait.

Naptej arcra

Hogyha a nyári hónapokban sokat tartózkodik a szabadban, ne feledkezzen meg arcbőre védelméről! Az UV-sugárzásnak leginkább kitett terület az arcbőr, nem véletlen, hogy a bőr rákos elváltozásainak jelentős része is az arc illetve a fej területén jelentkezik. A Daylong ultra face 30 faktoros gél használatával nemcsak a leégés ellen védi arcbőrét, de megelőzi a napsugárzás hosszú távon összeadódó káros hatásait is. A könnyű, zsírmentes gél nem tömíti el a pórusokat, gyorsan felszívódik és matt bőrfelszínt biztosít. A teljes körű UV-A és UV-B védelem mellett sminkalapnak is kiválóan alkalmas, fényvédő arckrém helyett, mindennapos használatra.

Napozás utáni krém

Egy jó minőségű napozás utáni krém használatával megelőzheti a bőr kiszáradását, enyhe leégés után még a lehámlását is. Napozás után bőre védelméért mielőbb kezdje el a bőrápoló, hidratáló anyagokban gazdag, könnyen felszívódó Daylong After Sun napozás utáni hűsítő gél alkalmazását. A hűsítő gél a leégett, kipirosodott, gyulladt bőr gyors gyógyulását támogató pantenolt, illetve glicerint és szkvalént tartalmaz. A szkvalén természetes formájában különböző növényi olajokban, jellemzően az olivaolajban megtalálható, antioxidáns, bőrpuhító, bőrrokon összetevő.

Súlyos leégés kezelése

A napégés kezelése házilag az enyhébb panaszok csökkentését teszi lehetővé. Hogyha a leégett bőr nagy területen felhólyagosodik, esetleg a hólyagokból gennyes folyadék ürül vagy a tüneteket láz, rosszullét kíséri, forduljon orvoshoz, mert a leégés kezelése súlyosabb esetekben orvosi ellátást igényel.