Hajhullás elleni vitaminok

A szép haj titka az egészség. A hajhullás pedig nem csak a szépség, hanem az egészség meggyengülését is jelzi, már csak ezért sem érdemes figyelmen kívül hagyni a hajszálak korai elvesztését. Bár a hajhagymák elsorvadásával járó, sok esetben örökletes kopaszodás ellen egyelőre a hajbeültetés az egyetlen maradandó megoldás, a hajnövekedéshez szükséges tápanyagok hiánya, pajzsmirigy, hormon- vagy egyéb betegségek, illetve gyógyszeres terápiák következtében kialakult hajvesztésre - a házi megoldások helyett vagy mellett - a hajhullás megállítására, és a hajnövekedés serkentésére kifejlesztett gyógyhatású készítmények az alkalmasak.

Egy hajszál átlagosan egy centimétert nő havonta, és annak ellenére, hogy a haj folyamatosan hullik, egyetlen hajszál élettartama valójában 2-7 év! A hajszálak cserélődése természetes folyamat, de ha a hajhullás mértéke meghaladja az új hajszálak növekedésének ütemét, a haj ritkulni kezd.

Ha a szervezet hosszú távon nem jut hozzá az egészséges hajnövekedéshez szükséges tápanyagokhoz, ezek hiánya előbb-utóbb hajhullást okoz. Az egészségtelen életmód következtében állandósuló stressz és az egyoldalú táplálkozás, akár szigorú fogyókúra, akár a zsíros, cukros, szénhidrátban gazdag ételek mértéktelen fogyasztása formájában sokszor láthatóan megviseli a hajat. A hajhullás azonban nemcsak a szépség elvesztésével fenyeget. Valójában a legtöbb esetben a szervezet energia háztartásának lemerülését jelző tünet, amelyet a pszichés vagy fizikai túlterhelés, a helytelen táplálkozás, különböző betegségek és gyógyszeres terápiák is okozhatnak.

A hajhullás okai

  • A hajhullást okozó betegségek közül a pajzsmirigy problémák, a vashiányos vérszegénység, a gyulladásos gócok, illetve a felszívódási zavarokkal is járó emésztőrendszeri elváltozások a leggyakoribbak. A hajhullás sok esetben a hormonális elváltozások jellegzetes tünete. Sok nő a terhességet követő időszakban, illetve a változókor során panaszkodik leginkább arra, hogy nagyon hullik a haja. A pajzsmirigy alulműködése és túlműködése egyaránt okozhat hajhullást, bár a pajzsmirigy alulműködésére utaló, hízékonysággal, székrekedéssel, fáradékonysággal, kedvetlenséggel kísért kopaszodás a változókori hormonális eltérésekkel együtt gyakrabban jelentkezik.
  • A hirtelen kopaszodás oka a fejbőr megbetegedése is lehet, ennek jellemző tünete a viszkető, hámló, kipirosodó fejbőr, kiváltó okai közül pedig a korpásodást okozó seborrhoeás dermatitis és a fejbőr gombás fertőzése a leggyakoribb.
  • Az egyébként a haj növekedését nem befolyásoló betegségek kezelése során is jelentkezhet kopaszodás. A kemoterápia során kialakuló kopaszodás talán a legismertebb ilyen jellegű mellékhatás, de számos más gyógyszer szedése folyamán is előfordulhat, hogy valakinek a szokásosnál jobban hullik a haja.
  • A túl gyakori hajfestés, vegyszeres hajformázás is vezethet hajhulláshoz.

A hajhullás kezelése

A hormonális okok, a pajzsmirigy működés zavarai, a fejbőr fertőzéses megbetegedése, a krónikus gyulladások, emésztőrendszeri vagy anyagcsere betegség miatt kialakuló hajhullás ellen a megoldás a haj meggyengülését okozó betegség kezelése. A kiváltó ok megszüntetésével a természetes hajnövekedés helyreállításában a hajhullás elleni vitamin- és ásványi anyag készítmények segíthetnek.

Az egészségtelen életmód, tartós fizikai és érzelmi stressz, az egyoldalú táplálkozás, szigorú fogyókúra vagy különböző emésztőrendszeri problémák okozta hajhullás ellen a haj egészséges növekedéséhez szükséges tápanyagokat tartalmazó gyógyhatású készítmények a leghatékonyabbak.
A gyógyszerek mellékhatása következtében kialakuló hajhullás kezelése során sok esetben meg kell várni a kúra végét ahhoz, hogy a hajszálak cserélődésének természetes üteme helyreálljon, a hajhullás ellen ajánlott gyógyhatású készítmények kúraszerű alkalmazása azonban elősegítheti ezt a folyamatot.

Természetes megoldások hajhullás ellen

A legjobb házi módszer kopaszodás ellen a kíméletes hajápolás. Válasszon olyan sampont, ami kíméletesen tisztítja és természetes növényi kivonatokkal erősíti a hajat, így akár naponta is használható. A gyakori hajmosás is kevésbé veszi igénybe a hajat, ha természetes módon hagyja megszáradni. Kerülje a haj szerkezetét roncsoló hajformázó eszközök – forró hajszárító, hajvasaló, hajsütővas – rendszeres használatát.

A hajhagymák működésének serkentését szolgáló házi praktikák közé tartozik a fejbőr alapos megmasszírozása, akár naponta többször is, de a hajmosások alkalmával mindenképpen. A masszírozás eredményeként a fejbőr apró hajszálereinek vérellátása fokozódik. A hajszálerekben keringő vérrel a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak. Ugyanezt a célt szolgálják a fejbőr helyi keringését élénkítő összetevőket tartalmazó samponok és tonikok is.

A szépség egészség: a hajnövekedéshez szükséges tápanyagok

A körmökhöz hasonlóan a hajszálak 90%-át is egy fehérjetartalmú szilárd anyag, a keratin alkotja. A keratin termelődését a szervezetben a metionin és a cisztein nevű aminosavak segítik elő. A hajszálak szilárdságáért és egészséges rugalmasságáért pedig a fehérjében gazdag táplálkozáson kívül elsősorban a B-vitaminok, a biotin, azaz a H-vitamin, az A- és az E-vitamin, illetve a cink, a vas, a szilícium és a folsav a felelős. A sokszor szépség vitaminnak is nevezett biotin a haj, a bőr és a körmök egészséges növekedésében játszik fontos szerepet.

Professzionális megoldás hajhullás ellen: a Revalid® kemény kapszula

A drogériákban számos hajhullás elleni vitamin készítmény kapható. A Revalid® kemény kapszula olyan komplex, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amely a keratin termelődéséhez és az egészséges hajnövekedéshez szükséges aminosavakat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat megfelelő mennyiségben és összetételben tartalmazza.

A Revalid® kemény kapszula erejének titka: élesztő, köles és búzacsíra kivonat

A Revalid® kemény kapszula természetes összetevői az orvosi élesztő és a rendkívül tápláló köles és búzacsíra kivonat. Az élesztőkivonat magas biotin és B-vitamin tartalma mellett a köleskivonat szinte az összes, az erős, rugalmas és dús haj növekedéséhez szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmazza. A köleskivonat a haj szilárd vázát adó keratin termelődéséhez szükséges aminosavval, a metioninnal, valamint cisztinnel, A-, E- és B-vitaminokkal, vassal, magnéziummal, foszforral, kalciummal, valamint magas kovasav tartalma révén természetes szilíciummal látja el a szervezetet.
A tápanyagokban különösen gazdag búzacsíra kivonata azon kívül, hogy gazdag biotin-, B- és E-vitamin forrás, ásványi anyagok sokaságát; szelént, krómot, foszfort, cinket, magnéziumot és folsavat foglal magában.

A különböző hajhullás elleni vitamin készítmények hatóanyag tartalma jelentősen eltér egymástól.
A Revalid® kemény kapszula a természetes, tápláló, fehérjetartalmú növényi kivonatokon túl a minél eredményesebb hajnövekedés érdekében hozzáadott nyomelemeket – vasat, rezet, cinket –, a keratin építéséhez szükséges többlet metionint és cisztint, kalciumot, B-vitaminokat és para-amino-benzoesavat is tartalmaz.
A PABA, azaz a para-amino-benzoesav az egyik legfontosabb hajnövesztő vitamin. A PABA ugyanis amellett, hogy elősegíti a gyors hajnövesztés támogatásához szükséges folsav termelődését, a vas felszívódását, a bélflóra egyensúlyának fenntartását, jelentős szerepet játszik a haj, a bőr, és a körmök egészséges növekedésében, ezáltal a külső vonzerő megtartásában is.

Felhasznált irodalom: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/

Kiszállítási díj: 880 Ft

kockazat

 

 

Promóciós szabályzat

A promóciót a Perskindol Aktív Gél kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 4 ml-es Perskindol Aktív Gél termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 4 ml-es Perskindol Cool Gél termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Perskindol Aktív Gél vagy egy Perskindol Aktív Gél plusz egy Perskindol Cool Gél termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128911/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 2.

Promóciós szabályzat

A promóciót a Revalid proteintartalmú sampon kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 10 ml-es Revalid proteintartalmú sampon termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 10 ml-es Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Revalid proteintartalmú sampon vagy egy Revalid proteintartalmú sampon plusz egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128912/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 20.

Promóciós szabályzat

A promóciót a Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 10 ml-es Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 10 ml-es Revalid proteintartalmú sampon termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam vagy egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam plusz egy Revalid proteintartalmú sampon termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128912/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 20.