Száraz, igénybevett kézbőr állapotának helyreállítása

A kézfej egyértelműen a legnagyobb fizikai igénybevételnek kitett bőrfelület. Ráadásul nemcsak az ember ápoltságát és vonzerejét mutató, sokak tekintetét vonzó testrész, de nélkülözhetetlen munkaeszköz is egyben. Ápolására ezért a legtöbb esetben különös gondot kell fordítani.

A kézfej állapota sokat elárul az emberről. A finom, fehér kezek kényelmes életet, de akár betegeskedést is sugallhatnak, a manikűrözött, festett körmök a szépség ígéretét, a kidolgozott kezek a fizikai munka nehézségeit tükrözik. A pikkelyesen hámló, kipirosodott, berepedezett bőr illetve a kézfej viszketés miatt időnként akár sebesre vakart kéz, a nedvedző, apró hólyagok a kézen pedig a külső szemlélő számára ápolatlanságot, az érintetteknek pedig sokszor állandósuló, az életet megkeserítő problémát jelentenek. A gyulladt kézbőr, az ekcémás kéz ugyanis nemcsak a megjelenést csúfítja el, hanem a megszokott, mindennapi feladatok teljesítésében is gátolja tulajdonosát. A kéz ápoltsága nemcsak esztétikai követelmény. A kézbőr egészségének és ellenálló képességének megőrzése a munkavégző képességre, az ápolt megjelenésre és az életminőségre egyaránt hatással van.

A kézfej bőre vékony és érzékeny, hiszen a kéz egy fontos érzék, a tapintás eszköze is. A mindennapi házimunka, a tisztálkodás és más, gyakori kézmosással illetve vegyszerekkel történő érintkezéssel járó foglalkozás gyakorlása során a különböző vegyi anyagok, tisztítószerek és a víz is kiszárítják a kézfej finom bőrét. A bőrszárazságot fokozó téli hideg és szeles időjárás szintén a kézfejet érinti leginkább. A bőrszárazsággal gyakorta együtt járó kézfej viszketés sokszor önkéntelen vakarásra ingerel, ami tovább fokozza a bőr sérülékenységét: a kiszáradt kéz a vakarás hatására sok esetben még jobban kipirosodik, kisebesedik, az apró hámsérüléseken keresztül pedig a bőrön egyébként is megtalálható baktériumok és egyéb, a naponta használt tisztítószerekben található, bőrirritációt okozó vegyi anyagok a bőrfelszín alá hatolhatnak. Mivel a sérült hámrétegű kézfej kímélete a bőrkárosító anyagoktól a gyakorlatban nehezen megoldható, az állandó érintkezés tovább fokozza a bőr sérülékenységét, ördögi kört alakítva ki ezzel. A bőrgyulladást időnként kísérő apró hólyagok a kézen gyakorta még jobban viszketnek, a vakarás pedig további sebesedéshez, gyulladáshoz vezet. Az ekcémás kéz gyógyítása a háziorvos, bőrgyógyász feladata, ami gyakran nem is könnyű. A gyulladásos panaszok sokszor csak szteroidos krém hatására enyhülnek, majd hosszabb-rövidebb nyugalmi időszakot követően ismételten fellángolhatnak. Mivel az ekcémás kéz tüneteinek kialakulását számos esetben az igénybevett kézfej bőrének nagy mértékű kiszáradása idézi elő, a bőrgyulladás hosszú távú kezelése során az egyik legfontosabb teendő a nyugalmi időszakokban a kézfej kiszáradásának megakadályozása, a bőr nedvességtartalmának pótlása, a kézfej viszketés enyhítése, melyekkel a gyulladásos panaszok megjelenését illetve az ekcéma fellángolását előzheti meg.

Az Excipial bőrgyógyászok közreműködésével kifejlesztett kézápolási módszere a kézfej károsodásától való védelméről és az igénybevett bőrfelszín helyreállításáról egyaránt gondoskodik. Már munkája megkezdése előtt – és időről időre közben is – óvja meg kézfejét az Excipial Protect bőrvédő kézkrém használatával! A krém védelmet biztosít a víz, a szappan, a tisztítószerek és a vízoldékony kenőanyagok ellen, valamint erősíti a kezek bőrének ellenálló képességét. Élelmiszerek készítése előtt is biztonságosan használható.

 

Munkavégzés után használja rendszeresen az Excipial Repair bőrregeneráló kézkrémet, hogy kézfejének száraz bőre újra fiatalossá, puha tapintásúvá váljon! A magas lipidtartalmú, bőrápoló ligetszépemag olajjal és az egészséges bőrfelszín helyreállítását elősegítő B3-vitaminnal gazdagított kézkrém egyszerre állítja helyre a kézfej bőrének simaságát és védelmi rendszerét.

Oldalunk szolgáltatásainak elérhetősége érdekében cookie-kat használunk. Az oldalon maradással Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

Részletek >>>

Elfogadom