A száraz bőr és a kiszáradt kéz ápolása

Érzékeny, húzódó, viszkető, száraz bőr, lábszár viszketés, különösen a téli hidegben kipirosodó, berepedező, kiszáradt kéz. Az önkéntelen vakarózás után az egyébként is érzékeny bőr kipirul, pikkelyesen hámlik vagy kisebesedik. Ismerősek Önnek ezek a tünetek?

A száraz bőr mindennapi ápolása, nedvességtartalmának megőrzése a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem csak a szépségápolás szempontjából fontos feladat. A viszkető, kiszáradt bőr a rugalmas, megfelelően hidratált bőrnél sokkal sérülékenyebb. A viszketés még a legnagyobb önuralom mellett is rendszeresen önkéntelen vakaráshoz vezet – a vakarózás pedig tovább károsítja a bőrfelszínt. A kiszáradt bőr hámlik, a vakarózás miatt kialakuló apró hámsérüléseken keresztül pedig a különböző irritatív anyagok a bőrfelszín alá juthatnak, ahol bőrgyulladást, ekcémát is okozhatnak.

A csecsemők és kisgyermekek bőre még a felnőttekénél is érzékenyebb, mivel a bőr természetes védőrétegét alkotó nedvességmegkötő anyagok termelésének szabályozása – sok más egyéb folyamathoz hasonlóan - még kialakulatlan. Ráadásul a gyermekek még inkább hajlamosak a viszkető területek önkéntelen és intenzív vakarására, ezáltal pedig a kiszáradt bőrfelszín könnyebben megsérül és a kórokozók akadálytalanul behatolhatnak.

Őrizze meg a saját és gyermeke bőrének egészségét a bőrnyugtató, hidratáló Excipial termékek használatával! A speciálisan a gyermekek érzékeny bőrére kifejlesztett Excipial Kids bőrnyugtató hab, Excipial Kids bőrnyugtató testápoló, Excipial Kids bőrnyugtató krém, illetve a felnőtteknek ajánlott Excipial U Hydrolotion és Excipial U Lipolotion testápolók hidratáló összetevőik révén helyreállítják a száraz bőr állapotát, megnyugtatják az igénybevett bőrt és hozzájárulnak a bőrt a külső bőrkárosító tényezők ellen védő természetes savköpeny fenntartásához.

A kiszáradt kéz bőrének ápolása különös figyelmet igényel. A kézfej bőre naponta számtalan alkalommal érintkezik a legkülönfélébb vegyi anyagokkal, a többi testrésznél hamarabb kiszárad és ráncosodik. A kiszáradásra hajlamos, kezeletlen kézfej hamar kisebesedik, a roncsolt bőr pedig elveszti védelmi funkcióját. Kézfeje bőrének ápolására vegye igénybe az Excipial termékcsalád kettős megoldását: munkavégzés előtt gondoskodjon a tisztítószerek, vegyi anyagok és a víz okozta bőrkárosodás elleni védelemről az Excipial Protect bőrvédő kézkrém alkalmazásával, dolga végeztével pedig az Excipial Repair bőrregeneráló kézkrém használatával segítse elő a kiszáradt kéz bőrének regenerációját!

 

Oldalunk szolgáltatásainak elérhetősége érdekében cookie-kat használunk. Az oldalon maradással Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

Részletek >>>

Elfogadom