A kézfej egyértelműen a legnagyobb fizikai igénybevételnek kitett bőrfelület. Ráadásul nemcsak az ember ápoltságát és vonzerejét mutató, sokak tekintetét vonzó testrész, de nélkülözhetetlen munkaeszköz is egyben. Ápolására ezért a legtöbb esetben különös gondot kell fordítani.

Az ekcéma gyerekeknél sokszor már csecsemőkorban megjelenik. A tapasztalatok szerint az atópiás ekcéma baba- és kisgyermekkorban sokkal gyakrabban jelentkezik, mint a felnőttek esetében, jó hír azonban, hogy a gyermekek egy része kinövi a tüneteket, míg felnőtteknél az atópiás ekcéma gyakran változó intenzitással, de akár egy életen át is fennmarad.

A kipirosodott, száraz, hámló, időnként apró hólyagokkal jelentkező, sokszor intenzíven viszkető, foltokban jelentkező, időnként visszahúzódó majd újra fellángoló bőrtüneteket összefoglaló néven ekcémának nevezik. Az ekcéma (dermatitisz) gyakran krónikussá váló, felszínes bőrgyulladás.

A bőrviszketés okai sokfélék lehetnek, meghatározásukhoz a kísérő bőrtünetek nyújthatnak segítséget:

Érzékeny, húzódó, viszkető, száraz bőr, lábszár viszketés, különösen a téli hidegben kipirosodó, berepedező, kiszáradt kéz. Az önkéntelen vakarózás után az egyébként is érzékeny bőr kipirul, pikkelyesen hámlik vagy kisebesedik. Ismerősek Önnek ezek a tünetek?

Oldalunk szolgáltatásainak elérhetősége érdekében cookie-kat használunk. Az oldalon maradással Ön beleegyezik a cookie-k használatába.

Részletek >>>

Elfogadom