Bemelegítés edzés előtt

A bemelegítés hatékonyságának fokozására, a sportsérülések és az izomláz megelőzésére használja a természetes növényi hatóanyagokat, esszenciális olajokat tartalmazó Perskindol Active Classic Gélt!

Minél eredményesebb a bemelegítés edzés előtt, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy megelőzi a mozgás közben, akár egy rossz mozdulat hatására fellépő izomhúzódást, izomgörcsöt, ízületi fájdalmakat, az izomszövet mikroszakadásait, illetve a komolyabb traumákat. A szakszerű bemelegítés edzés előtt nemcsak a sportolás közben bekövetkező sérüléseket előzheti meg, de a később esetleg fellépő izomlázat, izomfájdalmakat is. Ebben nyújt segítséget a természetes összetevőket tartalmazó Perskindol Active Classic Gél.

Miért fontos a bemelegítés edzés előtt?

A bemelegítés célja az izmok, az ízületek és a test hőháztartásának felkészítése a fizikai terhelésre. A hideg, merev izmok hirtelen megerőltetése könnyen izomsérüléshez, húzódáshoz, mikroszakadásokhoz vagy akár komolyabb sérüléshez vezethet.

A közhiedelemmel ellentétben fontos, hogy a bemelegítés ne csak nyújtógyakorlatokból álljon, hanem részét képezze a pulzust és a hőmérsékletet megemelő helyben kocogás, gimnasztika is. A pulzust növelő, kardió jellegű gyakorlatok során a gyakoribb, mélyebb lélegzetvételek révén a tüdőbe nagyobb mennyiségű oxigén áramlik, a gyorsabb szívverés pedig eljuttatja az oxigénben dús vért az izmok hajszálereibe is. Ez a folyamat az izmok illetve általában a testhőmérséklet emelkedéséhez vezet. A bemelegítés tehát akkor hatékony igazán, ha a végén kimelegszik egy kicsit! Ez biztos jele az izmok melegedésének is.

A Perskindol Active Classic Gél bemelegítés előtt, a terhelésnek kitett izmok területén a bőrbe masszírozva fokozza a bemelegítés hatékonyságát. A gyorsan felszívódó gél növényi eredetű hatóanyagai közül a kúszó fajdbogyó-olaj, az erdei fenyőtűolaj és a rozmaringolaj keringést serkentő hatása az alkalmazási területen vérbőséget okoz. A friss vér fokozott beáramlása javítja az izmok mikrokeringését, növeli hőmérsékletüket és a helyi oxigénkoncentrációt, ezáltal az izmok jobban terhelhetővé válnak. A bemelegítés edzés előtt pontosan ugyanezt a célt szolgálja: a gimnasztikai gyakorlatok révén az izmokba nagyobb mennyiségű, friss oxigénben gazdag vér áramlik, ezáltal melegebbé és rugalmasabbá válnak.

3 102 HUF egységár Perskindol Active Classic Gél, 100 ml

orvostechnikai eszköz

3 318 HUF egységár Perskindol Active Classic Spray, 150 ml

orvostechnikai eszköz