Svájci minőség

A napallergia kezelése

Hogyha napozás, vagy bármilyen tavaszi-nyári szabadidős tevékenység során a napfénynek kitett testrészein piros foltok, duzzanatok, kiütések megjelenését tapasztalja, könnyen lehet, hogy napallergiás. Ilyenkor a fényvédelemre fokozott figyelmet kell fordítania. Előzze meg a napkiütések kialakulását a Daylong napallergiások számára kifejlesztett, gél állagú fényvédőivel!

Tartalomjegyzék:


A napallergia tünetei

A napallergia tünetei sokfélék lehetnek. A polimorf fényérzékenység okai legtöbbször ismeretlenek, a bőrpanaszok pedig az apró piros pöttyöktől, a hámló vörös foltokon át a nagyobb kiterjedésű csalánkiütésekig, duzzanatokig egészen különbözőek is lehetnek. A bőrtüneteket sokszor viszketés vagy égő érzés, esetenként hólyagosodás is kísérheti. Egyes esetekben a kiütések a napozás megkezdése után már néhány perccel is megjelenhetnek, másoknál pedig órákkal később, vagy akár csak másnap reggel jelentkeznek. Ugyanígy a gyógyulás folyamata is változatos képet mutat, akár néhány óra alatt is csökkenhetnek a panaszok, de a napkiütések egy héten túl is elhúzódhatnak.

A napallergia tünetei legtöbbször a napsugárzásnak kitett testrészeken jelentkeznek, de súlyosabb esetekben a ruhával fedett területeken is érintettek lehetnek.

Bizonyos gyógyszerhatóanyagok (pl. egyes fogamzásgátlók, antibiotikumok, szívgyógyászati, onkológiai vagy pszichiátriai területen alkalmazott készítmények) is okozhatnak egyrészt dózisfüggő fényérzékenységet, másrészt az is előfordulhat, hogy az összetevőkkel szemben már kialakult túlérzékenységet a napsugárzás aktiválja és tulajdonképpen a napozás hatására jelenik meg az allergiás reakció. A gyógyszerek fényérzékenyítő hatása következtében a közvetlen napfénnyel érintkező bőrterületeken barnás pigmentfoltok is megjelenhetnek.

A napallergia tünetei kialakulhatnak a napozás során használt kozmetikumok és a napsütés kölcsönhatása révén is. Ilyen típusú napallergia kiütés az úgynevezett Mallorca-akné.

A kozmetikai termékekben gyakran használt segédanyagok, például a termék állagát javító emulgeálószerek, színezékek, tartósítószerek, illatanyagok egyaránt kiválthatnak allergiás panaszokat.

Az allergiára hajlamos bőr ápolása különös figyelmet igényel. Napozás előtt ne használjon semmilyen kozmetikumot, testápolót, sminket, parfümöt! A fényvédők közül válassza a Daylong 30 vagy 50+ faktoros, kifejezetten napallergiások számára kifejlesztett, sem illat- és színezőanyagot, sem tartósítószert, sem emulgeálószereket nem tartalmazó, gél állagú termékeit. A zsírmentes, extra vízálló, könnyen felszívódó gél nem tömíti el a pórusokat, hatékonyságát pedig napallergiásokon végzett vizsgálatok bizonyítják. Arca érzékeny bőrének mindennapos védelmére pedig használja a könnyen eloszlatható, sminkalapként is alkalmazható Daylong ultra face 30 faktoros gélt-fluidot!

A napallergia kezelése

A napallergia kezelése során alkalmazott módszerek kiválasztása attól is függ, hogy ismertek-e a tünetek hátterében meghúzódó, fényérzékenységet okozó tényezők:

Ismeretlen eredetű, polimorf fényérzékenység

Apró vörös napallergia kiütések vagy nagyobb kiterjedésű piros foltok, duzzanatok, hólyagosodás, viszketés és égő érzés – az ismeretlen eredetű napkiütések tárháza szinte kimeríthetetlen. A fényallergia kezelése ilyen esetekben tulajdonképpen a tünetek enyhítését jelenti. A viszketés csökkentését patikákban vény nélkül kapható antihisztamin tartalmú tabletták és krémek, a gyulladásos tünetek enyhítését aloe vera, kamilla, körömvirág tartalmú kenőcsök segíthetik. A napsugárzás káros hatásainak ellensúlyozására, az igénybe vett bőr nyugtatására, hidratálására használja a Daylong napozás utáni testápolót! A könnyen felszívódó, hűsítő gél glicerin, szkvalén és pantenol tartalmával védi bőrét. Az érzékeny bőr érdekében nem tartalmaz allergizáló illatanyagokat, tartósító- és emulgeálószereket, alkoholt és ásványi olajokat sem.

Gyógyszerek okozta fényérzékenység

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a napfény hatására kiütései lesznek, ellenőrizze az Ön által szedett gyógyszerek betegtájékoztatóját. Ha a kísérő iratban szerepel a gyógyszer fényérzékenyítő hatása, a kúra ideje alatt kerülje el a közvetlen napsugárzást!

A bőrre kent kozmetikumoknak a napsugárzás hatására jelentkező allergizáló hatása

A kozmetikumok gyakori összetevői közé tartozó illat- és színezőanyagok, tartósítószerek, illetve a termék állagát javító emulgeálószerek az erre érzékenyeknél a napfénnyel kölcsönhatásba lépve allergiás reakciókat okozhatnak. A Daylong 50+ és 30 faktoros fényvédői – csakúgy, mint az arc védelmét szolgáló Daylong ultra face 30 faktoros gél-fluid – ezeket a segédanyagokat nem tartalmazzák. A gél állagú Daylong fényvédők hatékonyságát napallergiás felhasználók tapasztalatai támasztják alá. A napallergiás, illetve érzékeny, zsírosodásra hajlamos bőrű felhasználóknak ajánlott napozó gélek zsírmentesek, könnyen felszívódnak, a pórusokat nem tömítik el. A Daylong ultra face 30 faktoros naptej arcra finom gél-fluid állagának köszönhetően megakadályozza az arcbőr csillogását. Napallergia ellen reggelente, fényvédő arckrém helyett is használható. A 30 faktoros napozó gél kapható férfiak számára, a szőrrel fedett testrészek megóvására ajánlott spray kiszerelésben is.

A napallergia kezelése házilag a tünetek enyhítésére szolgál. Amennyiben a napallergia arcon, illetve a nyak és a fej területén okoz komolyabb, nagy kiterjedésű panaszokat, illetve ha a bőrtüneteket láz, fájdalom, hányás vagy hasmenés kíséri, forduljon orvoshoz! Súlyosabb esetekben a napallergia kezelése orvos által felírt szteroid illetve antihisztamin tartalmú krémekkel vagy gyógyszerekkel lehet a leghatékonyabb.

Napallergia ellen - a megelőzés fortélyai

Napallergia ellen a legjobb védekezés a megelőzés! A Daylong termékcsalád fényérzékeny bőrre ajánlott gél állagú fényvédő termékeinek hatékonyságát napallergiás felhasználók bevonásával végzett vizsgálatok igazolták.

A napallergiások számára a közvetlen napsütés nem javasolt. Hogyha tünetei rövidebb szabadtéri tartózkodás után is jelentkeznek, a tavaszi-nyári napokon a szabadban töltött órákban viseljen a végtagjait és a vállait is takaró, könnyű nyári ruházatot, kalapot, napszemüveget. Arca mindennapos védelmére pedig használja a Daylong könnyen felszívódó, matt bőrfelszínt biztosító, ezért zsíros bőrűeknek is ajánlott, sminkalapnak is kiválóan alkalmazható, gél-fluid állagú 30 faktoros ultra face fényvédőjét!

Amennyiben tünetei enyhék, a kora délelőtti vagy a késő délutáni órákban menjen csak a napra és mindig használjon naptejet. A Daylong ultra 50+ és 30 faktoros, zsírmentes, napallergiások számára ajánlott, gél állagú fényvédője szabadon hagyja lélegezni az érzékeny bőrt. Mivel a naptejek összetevői közt gyakorta előforduló színező- és illatanyagok, tartósítószerek és emulgeálószerek a napsütéssel kölcsönhatásba lépve maguk is lehetnek a napkiütés kialakulásának okozói, a Daylong napallergia ellen kifejlesztett gél állagú termékei nem tartalmazzák ezeket az anyagokat.

Ne feledje, hogy a víztükör, a hóréteg és a tengerparti homok is visszaverik a napfényt, ezáltal fokozzák az UV-sugárzás erősségét! Az intenzívebb sugárzás miatt fokozottan figyeljen a megfelelő fényvédelemre magashegyi túrázáskor illetve trópusi nyaraláskor is!

Extrém sugárzási körülmények között alkalmazza a napallergiás felhasználókon tesztelt, a legmagasabb fényvédelmi kategóriába tartozó Daylong extreme 50+ gélt!

A Daylong termékcsalád napallergia ellen ajánlott minden termékében megtalálható az egyik legfontosabb antioxidáns vitamin, a tokoferol, azaz az E-vitamin. Az E-vitamin molekulái az UV-sugárzás hatására a bőrben felszabaduló bőrkárosító szabad gyökök gyors megkötésére képesek, így segítik elő a bőrsejtek hosszú távú károsodásának, az esetleges rákos elváltozások kialakulásának megelőzését.

Fényvédők napallergia esetén:

 

Promóciós szabályzat

A promóciót a Perskindol Aktív Gél kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 4 ml-es Perskindol Aktív Gél termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 4 ml-es Perskindol Cool Gél termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Perskindol Aktív Gél vagy egy Perskindol Aktív Gél plusz egy Perskindol Cool Gél termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128911/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 2.

Promóciós szabályzat

A promóciót a Revalid proteintartalmú sampon kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 10 ml-es Revalid proteintartalmú sampon termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 10 ml-es Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Revalid proteintartalmú sampon vagy egy Revalid proteintartalmú sampon plusz egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128912/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 20.

Promóciós szabályzat

A promóciót a Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam kozmetikum forgalmazójaként az EWOPHARMA Hungary Kft. (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) szervezi. A promócióban a www.ewopharma.hu portál 18. évüket betöltött, cselekvőképes internet felhasználói vehetnek részt, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel (továbbiakban Megrendelő). A promóció keretében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendeléstől számított 10 munkanapon belül, a 2017.12.14. és 2017.12.31. között leadott megrendelések esetén 2018. január 15-ig egy 10 ml-es Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam termékmintát, hírlevélre történő feliratkozás esetén az említett termékminta mellett plusz egy 10 ml-es Revalid proteintartalmú sampon termékmintát postáz ki, kizárólag Magyarország területére. A pontatlanul megadott adatok vagy a Magyar Posta Zrt. okozta késedelemért vagy meghiúsulásért az EWOPHARMA Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

Az ajándék termékminta készpénzre nem váltható, és nem értékesíthető. Egy lakcímre csak egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam vagy egy Revalid revitalizáló, proteintartalmú hajbalzsam plusz egy Revalid proteintartalmú sampon termékmintát küldünk ki. A promóció időtartama visszavonásig érvényes.

A Megrendelő a megrendelés elküldésével elfogadja a Jogi, adatvédelmi és felhasználási feltételeket, valamint a Promóciós szabályzatot és hozzájárul ahhoz, hogy megadott adatait (név, lakcím) az EWOPHARMA Hungary Kft. az Adatkezelési szabályzatában rögzítetteknek megfelelően, mint adatkezelő, anyagi ellenszolgáltatás nélkül – a termékminta küldése céljából – a promóció időtartamának végéig kezelje.

A Megrendelő a hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy számára az EWOPHARMA Hungary Kft. rendszeresen hírleveleket, újabb promóciós ajánlatokat juttasson el e-mail-ben, legkésőbb ezen hozzájárulás visszavonásáig. Ennek érdekében az EWOPHARMA Hungary Kft. a megrendelő nevét és e-mail címét kezelheti.

A Megrendelő a termékminta és a hírlevél küldése érdekében megvalósított adatkezelésről, a kezelt adatok köréről, az adatok módosítása és törlése iránti igényről és ennek módjáról a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphat felvilágosítást. Az adatkezelést bármikor megtilthatja a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy az EWOPHARMA Hungary Kft. székhelyére (1021 Budapest, Budakeszi út 73/F) címzett postai küldeményben.

Az adatkezelő által használt adatok vonatkozásában a Megrendelőt megilleti az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Információs törvény) 14-23. §-aiban meghatározott valamennyi jogosultság, esetleges jogérvényesítési igényét pedig bíróság előtt gyakorolhatja.

Az EWOPHARMA Hungary Kft. a személyes adatokat az Információs törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a Megrendelőtől kapott felhatalmazás keretei között.

A termékminta küldéséhez kapcsolódó adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-128912/2017.
A hírlevél küldéshez kapcsolódó adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-81816/2014.

A Promóciós szabályzat – indokolt esetben történő – megváltoztatásának és törlésének jogát az EWOPHARMA Hungary Kft. fenntartja.

Budapest, 2017. október 20.