A legjobb naptej

Melyik a legjobb naptej? Amelyik biztonságosan védi bőrét a leégéstől, minél kevesebb allergizáló anyagot tartalmaz, kellemes állagú és a fényvédők mellett antioxidáns vitaminokkal és bőrápoló, gyulladáscsökkentő összetevőkkel ellensúlyozza a napsugárzás káros hatásait. A Daylong naptejek pont ilyenek.

Milyen naptejet vegyek? - Az alábbi szempontok segítenek a választásban:

Teljes körű UV-védelem

A legjobb naptej védelmet nyújt az UV-A és az UV-B sugárzás ellen egyaránt.

A naptej faktor számítása

A faktor számítás a különböző bőrtípusokon és a sugárzás erősségén alapul.

Bőrápoló összetevők

Egy-egy naptej teszt általában a termék hatékonyságát nézi – pedig a bőrápoló összetevők is fontosak.

Antioxidáns vitaminok

A legjobb naptejek, napozókrémek a fényszűrők mellett az UV-sugárzás bőrkárosító hatásait csökkentő antioxidáns vitaminokat is tartalmaznak

Allergén összetevők

Ha Ön érzékeny bőrű, olyan naptejet vásároljon, amely nem tartalmaz felesleges, esetenként allergiát is okozó anyagokat, pl. tartósítószert, illat- vagy színezőanyagot.

Vízállóság

Mivel a víztükör visszaveri az UV-sugárzást, fokozza annak intenzitását, a vízben még nagyobb a leégés kockázata. Strandoláshoz válasszon vízálló naptejet!

UV-B és UV-A védelem

A bőre számára legjobb naptej kiválasztásának elsődleges szempontja a leégés ellen nyújtott teljes körű védelem legyen. Ma már közismert, hogy a sorozatos leégések nyomot hagynak a bőrben, és hosszú távon összeadódó hatásuk a bőrrák egyik legfőbb kiváltó okai közé tartozik. Kutatások szerint nemcsak a bőr nyári barnaságát okozó UV-B, hanem az UV-A sugárzás is károsítja a sejtek szerkezetét, mellyel akár bőrrákot is okozhat. A legjobb naptej tehát elsősorban az a termék, amelyik az UV-A és UV-B sugárzás ellen egyaránt megbízhatóan véd. A Daylong termékcsalád naptejeinek széles választéka a gyermekek, a felnőttek, a napallergiások illetve az arc érzékeny bőre számára egyaránt megbízható védelmet nyújt az UV-B és az UV-A sugárzás ellen is.

A faktorszám jelentése

 A faktorszám azt az időtartamot mutatja meg, ahány percet biztonságosan eltölthet a napon a naptej használatával. Ha például fényvédelem nélkül 10 perc alatt égne le, 30 faktoros naptejjel bekenve 300 percet tölthet kint a napon. A legintenzívebb sugárzás idején, napközben, a naptej használatát néhány óránként, illetve fürdés vagy törölközés után minden alkalommal meg kell ismételni. A naptejek csak az alkalmazás után 20 perccel fejtik ki teljes hatásukat.

A bőr természetes védekező rendszere az UV-sugárzás káros hatásai ellen a bőrsejtek által a napsütés hatására termelt melanin. A melanintermelés következtében lebarnult bőr képes elnyelni az UV-sugárzás egy részét, így akadályozva meg, hogy az károsítsa a bőr mélyebb rétegeit. A melanin a gyors barnulás kulcsa: a világos hajú, fehér bőrű emberek bőre kevesebb, a sötétebb, mediterrán típusú embereké több melanin előállítására képes, és ez a különbség az oka annak, hogy a nagyon világos bőrűek szinte azonnal megpirulnak, leégnek a napon, míg a kreol bőrűek szép egyenletesen képesek lebarnulni. Ebből következően a gyakran leégő, fehér bőrűeknek magasabb, a könnyen barnuló sötétebb bőrűeknek pedig alacsonyabb faktorszámú naptejre van szükségük. A nyár elején, amikor még az UV-sugárzás is intenzívebb, illetve ha a könnyen leégő, világos bőrűek közé tartozik, használja a Daylong 50+ vagy 30 faktoros, magas fényvédelmi kategóriába tartozó fényvédőit! Ha bőre már lebarnult, a közepes fényvédelmet nyújtó, 25 faktoros Daylong ultra naptej is elegendő lehet.

Az UV-sugárzás erőssége függ a tengerszint feletti magasságtól és a napsugarak beesési szögétől; azaz a földrajzi szélességtől és a napszaktól is. A víztükör, a hótakaró és a tengerparti homok pedig visszaveri az UV-sugárzást, fokozza erősségét. Síeléskor, trópusi, tengerparti vagy magashegyi nyaraláskor, vízitúrán válassza a Daylong extra vízálló, maximális védelmet nyújtó 50+ faktoros fényvédőit!

Bőrápoló összetevők

Kevesen tudják, hogy a napsugárzás legnagyobb része UV-A sugarakból áll, amelyek a hosszú távú barnulás helyett az azonnali bőrpír kialakulását és a bőr idő előtti öregedését, kiszáradását, ráncosodását okozzák, illetve az újabb kutatások szerint hozzájárulhatnak a bőrrákos elváltozások kialakulásához is. Az egyes Daylong naptejek pantenolt, glicerint és természetes aloe vera kivonatot is tartalmaznak, melyek biztosítják a napsugárzás által megviselt bőr ápolását. A glicerin és a pantenol a bőr kiszáradását ellensúlyozó vízmegkötő anyagok, az aloe vera pedig a természetgyógyászatban gyulladáscsökkentő bőrápoló szerként használatos. A pantenol a napégésre, a leégett bőr kezelésére ajánlott termékek gyakori összetevője.

Antioxidáns vitaminok

Az antioxidáns vitaminok olyan molekulák, amelyek fokozott reakciókészségük miatt képesek megkötni a napsugárzás következtében a bőrben felszabaduló szabad gyököket, mielőtt azok a bőrsejtek molekuláival lépnének kölcsönhatásba. Így megelőzhetik a bőrsejtek károsodását, amely hosszú távon bőrrákos elváltozások okozója lehet. A vitaminok közül az E-vitamin az egyik leghatékonyabb antioxidáns. Minden Daylong fényvédő tartalmaz a bőrsejteket károsító szabad gyököket semlegesítő, antioxidáns E-vitamint!

Allergén összetevők

Napozás előtt ne használjon semmilyen kozmetikumot, parfümöt, alapozót, mert a kozmetikumok bizonyos összetevői a napfénnyel kölcsönhatásba lépve allergiás bőrreakciót válthatnak ki. Ezek az anyagok gyakran a különböző fényvédőkben is megtalálhatók. Az érzékeny bőr védelmében a Daylong naptejek nem tartalmaznak tartósítószert, illatanyagokat, színezőanyagot, sőt a napallergiások számára kifejlesztett gél állagú termékekben emulgeálószerek és zsírok sincsenek.

A gél állagú, gyorsan felszívódó, matt bőrfelszínt biztosító 30 faktoros Daylong ultra face naptej arcra kiválóan alkalmazható sminkalapnak is.

A Daylong termékcsalád gél állagú, 30 és 50+ faktoros fényvédői különösen alkalmasak a fényérzékeny bőrre napallergia vagy zsíros bőr esetén. A zsírmentes gél a bőrön jól eloszlatható, könnyen felszívódik, nem tömíti el a pórusokat. Hatékonyságukat napallergiás felhasználókon végzett vizsgálatok igazolják. A 30 faktoros gél már spray kiszerelésben is kapható. Ez a termék különösen férfiak számára, a szőrrel fedett testrészek leégés elleni védelmére jelenthet egyszerű megoldást.

A Daylong naptejek mindegyike bőrgyógyászatilag tesztelt, az UV-A és az UV-B sugárzás ellen egyaránt megbízható fényvédelmet nyújtó, illatanyag- és tartósítószer-mentes, extra vízálló, antioxidáns E-vitaminokat tartalmazó, svájci minőségű termék.

Daylong naptejek

NYERJ DAYLONG NAPTEJET!

Mindössze pár egyszerű kérdés megválaszolásával Tied lehet a limitált kiadású, exkluzív Daylong csomag, amely magában foglal egy extra magas védelmet nyújtó, valamint egy kimondottan gyermekek érzékeny bőrére kifejlesztett naptejet.

A kvíz kitöltésével a nyereményjáték időtartama alatt 15%-kal olcsóbban vásárolhatsz meg minden Daylong terméket!
Így 15%-kal több pénz marad a zsebedben!

SOHA ILYEN MÉG NEM VOLT!

EZ AZ AJÁNLAT CSAK A NYÁR VÉGÉIG TART!
NE MARADJ LE RÓLA!

A következő oldalon egy rövid kvízt találsz. Amennyiben a megadott adatokkal részt veszel a játékban, sorsoláson veszel részt, és tied lehet a 10 db limitált kiadású Daylong csomagunk egyike!

INDULOK A NYEREMÉNYÉRT!

ÉRDEKEL EGY INGYENES NAPTEJ CSOMAG?

ÉS AZ EXTRA KEDVEZMÉNY?

KATTINTS IDE!